De verwachting van een coin op de cryptomarkt is een complex geval. Experts doen hun zegje en wij investeren. Hoe weet je wat je echt kan verwachten van Ethereum?

De koers lezen

Het is altijd verstandig om op je eigen intuïtie af te gaan. Als iets niet goed voelt, moet je er niet in investeren. Verder moet je ook altijd op je rationele gedachten afgaan. De koers aflezen helpt daarbij. Al vergt dat wel enige oefening. De Ethereum koers heeft bepaalde patronen, net zoals elke coin. Je kan de theorie hierover opzoeken en zo beter worden in het aflezen van de koers. Je wordt langzaam beter in de verschillende verlopen te herkennen. Over het algemeen laten koersen altijd verschillende patronen zien. Als je het patroon duidelijk herkent, kan je een weloverwogen inschatting maken naar wat je zou moeten doen. Daarbij blijft als een paal boven water staan, dat je het altijd mis kan hebben omdat de markt zelf nog best onstabiel kan zijn. Het blijft soms gissen, maar je kan veel onzekerheid eruit halen door deze theorie te leren.

De verwachting

Wat zeggen experts over de verwachtingen van Ethereum in 2022 en 2023? Ook al is het nog ver weg en kan de markt behoorlijk schommelen, voorspellingen worden altijd wel gedaan. Zelfs de grote piek van Bitcoin in 2017 werd vooraf voorspeld, met behulp van patronen en rekentechnieken. Dat lijkt dan betrouwbaar zou je zeggen, toch is het verstandig om op de voorspelling van verschillende bronnen af te gaan. Zoek verschillende experts op en lees wat zij zeggen over de komende twee jaar. Als je denkt genoeg informatie (en vertrouwen) te hebben, kan je gaan investeren.

Kort gezegd is de verwachting voor Ethereum vrij goed in de komende twee jaar. Net zoals Bitcoin wordt er verwacht dat ook Ethereum flink gaat stijgen. Van Bitcoin wordt gezegd dat die de 100.000 gaat aantikken en misschien wel daar voorbijgaat. Van Ethereum wordt gezegd dat deze coin het kleine broertje is van Bitcoin. Dat wil zeggen: ongeveer alle stijging die Bitcoin meemaakt, maakt Ethereum ook mee, maar dan met minder hoge bedragen.

Investeren

Dan is de stap aangebroken om te gaan investeren. Dat wil je altijd doen op een betrouwbaar crypto platform waarvan je weet dat ze goed omgaan met je geld. Niet elk platform is hetzelfde namelijk. Als je je aanmeldt bij een crypto platform moet je altijd een account aanmaken. Dat kan niet zonder je id-kaart of paspoort en een verificatie. Daarna moet je een rekeningnummer opgeven en ook die is natuurlijk gekoppeld aan je identiteit. Veilig dus. Als je deze stappen niet hoeft te doorlopen, is de kans aanwezig dat het platform dat je nu voor je hebt, minder veilig is dan je zou willen.

Goed voorbereid de markt op

Als je alles eenmaal doorlopen hebt, kan je beginnen. Je weet welke coins je wil, je hebt een veilig platform voor je en je weet hoe de koers en de markt in elkaar zitten. Dan rest je verder niets behalve het kopen van de coins zelf en hopen op een gunstige dag. Blijf vooral ook goed onthouden dat investeren voor de lange termijn is. Laat je niet iedere dag gek maken door de ups en downs.