Werk jij veel thuis of kom je toch regelmatig op kantoor? Als je regelmatig op kantoor komt, dan is het wel leuk om rond de kerstdagen niet alleen thuis maar ook op het werk een echte kerstsfeer te ervaren. Maar wat is nou een beetje goede kerstdecoratie voor op de werkvloer? En wat voor kerstboom is handig op het werk? Een paar suggesties voor kerstbomen, kerstversiering en kerst vieren op kantoor vind je hieronder.

Houten kerstboom

Een creatieve kerstboom en geen kerstboom maar iets anders is natuurlijk een houten kerstboompje. Ze zijn hartstikke hip en duurzaam. Naast dat ze meerdere jaren meegaan, passen ze perfect op kantoor omdat ze meestal een strak design hebben en onderhoudsvriendelijk zijn. Zo komen er bijvoorbeeld geen naalden vanaf en zijn ze ook qua brandveiligheid beter dan een traditionele, echte boom. Je hebt ze in verschillende vormen en maten, van groot tot klein. Je vindt ze in 3D-vorm, maar je hebt ze ook plat. Een platte houten kerstboom zet je natuurlijk gemakkelijk tegen die witte kantoormuur aan: een mooi contrast. Wil je meer weten over houten kerstbomen, dan kun je hier verder lezen.

DIY-kerstboom

Heb jij een groot bedrijf met veel werknemers? Of ben jij zelf een werknemer bij een groot bedrijf? Dan is het misschien een keer super leuk om een heuse kerstboomverkiezing uit te schrijven. Kijk maar eens waar jouw werknemers mee komen, van welk kantoorartikel maken zij een prachtige kerstboom? Je stimuleert gelijk de teamgeest en de creativiteit van je personeel. Het is natuurlijk wel verstandig om een prijs uit te loven voor de mooiste, gekste en leukste kerstboom. Welk kantoorartikel is het beste om een kerstboom van te maken? Zijn het de nietmachines, de koffiemokken of de post-its? Hebben jullie recentelijk nog een bedrijfsuitje gehad en zijn er foto’s gemaakt? Dan is het natuurlijk ook leuk om deze foto’s in de vorm van een driehoek op de muur te bevestigen: klaar is je bedrijfskerstboom.

Huur een boom

De meeste bedrijven kiezen er voor om hun kantoor in de kerstsfeer te brengen met een traditionele neppe kerstboom. Er zijn genoeg bedrijven waar je een kerstboom kunt huren. Vaak kun je niet alleen een kerstboom huren, maar zit de decoratie er ook al bij. Zo heb je er als bedrijf nauwelijks omkijken naar. Veel verhuurbedrijven leveren ook maatwerk, je kunt dus je eigen wensen helemaal kenbaar maken. Er is heel veel mogelijk, naast complete kerstbomen kun je ook vaak kerststukjes en andere decoratie huren. Veel werknemers waarderen het als de entree wordt versierd met een stevige kerstboom die in het oog springt. Daarnaast zullen jouw klanten het uiteraard ook waarderen als je aandacht besteedt aan het kerstfeest.

Krijtboom

Zeer low budget en creatief is uiteraard een krijtkerstboom. Heb jij nog een ouderwets schoolbord in je kantoor hangen? Of in de bedrijfskantine? Tja, dan staat je eigenlijk weinig in de weg om een mooie kerstboom te tekenen met krijt. Gebruik verschillende kleuren om een fleurige en mooie kerstboom te tekenen. Een groot voordeel naast de kostenbeperking is natuurlijk dat na de kerstdagen de kerstboom ook zo weer weg is. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een natte spons. Eén keer vegen en klaar. Kun je daarna gelijk je tekenskills inzetten voor het tekenen van paaseieren en de paashaas. Eigenlijk kun je natuurlijk ook op de whiteboards een mooie kerstboom tekenen of een mooie kerstwens voor de medewerkers schrijven. Ook die veeg je zo weer weg als kerst voorbij is.

Foute kersttrui

Je ziet het de laatste jaren steeds vaker voorbij komen op sociale media: personeel in een foute kerstoutfit. Want naast die kerstboom, die kerstlampjes of die andere decoratie die je kiest, is betrokken en plezier van je personeel heel belangrijk. Overweeg daarom eens of het leuk is om je werknemers één dag naar kantoor te laten komen in een foute kerstoutfit. Dit ziet er zeker gezellig tijdens de kerstbrunch of kerstborrel. Met zijn allen op de foto zorgt bovendien voor een leuke en fijne herinnering. Mocht je een kerstbrunch organiseren, dan is het belangrijk om te weten dat er andere bedrijven zijn die hele tafelsettings- en versieringen aanbieden, naast de verhuur van een kerstboom.

Kerstattentie

Vergeet tot slot niet, dat naast kerstversiering op het werk, ook een kerstattentie door jouw klanten én werknemers vaak zeer gewaardeerd wordt. Voor je werknemers geldt dat een bedankje voor de inzet dit jaar waarschijnlijk zeer op prijs wordt gesteld. Voor je klanten geldt dat een attentie de samenwerking nog eens kan onderstrepen. Wat zijn dan goede opties voor een kerstattentie? Nou, bijvoorbeeld een ‘Relaxpakket’, met wat lekkere doucheschuim of andere verzorgingsproducten. Ook gewaardeerd worden lekkere chocolade of kerstkoekjes. Want daar wordt ieder mens toch blij van? Doe er een goede kerstkaart met persoonlijke boodschap bij en jouw klanten vergeten jou en jouw bedrijf echt niet meer.

Virtuele kerstborrel

Werken al jouw medewerkers thuis met de kerst? Dan zit er bijna niets anders op, dan het organiseren van een virtuele kerstborrel. Sla twee vliegen in een klap door als attentie een borrelpakket te versturen naar je werknemers, zodat je vervolgens tijdens de virtuele kerstborrel volledig coronaproof kunt proosten op het nieuwe jaar. Wil je het helemaal goed voor elkaar hebben? Organiseer dan een kerstige drive-thru-party. Op die manier kan iedereen toch nog naar kantoor komen en houd je je als bedrijf aan de regels. Het is ook een manier om samen kerst te vieren die jouw werknemers niet snel zullen vergeten.