Het IT-landschap is constant in verandering. Een goede IT’er is altijd op de hoogte van de nieuwste programma’s en programmeertalen, en weet als geen ander hoe hij deze IT-oplossingen kan toepassen. Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, is het belangrijk om cursussen te volgen die je helpen up-to-date te blijven. Van data analyse met Python tot programmeren met Java, samen met uitzendorganisatie Walters People hebben we hier vijf cursussen op een rij gezet die jouw IT-skills naar een hoger level brengen.

1.     Java

Java is de meest gebruikte programmeertaal van dit moment. Java is de stille kracht achter veel websites, apps en games. Doordat de programmeertaal niet gebonden is aan een bepaald platform, werkt een Java code overal en altijd. Iedere zichzelf respecterende software ontwikkelaar, systeembeheerder of programmeur zou dan ook over basiskennis van Java moeten beschikken. Gelukkig zijn er handige cursussen te volgen die jou helpen je weg te vinden binnen de uitgebreide Java-bibliotheek. Ook helpt een basiscursus Java je de programmeertaal en structuur van een Java programma te leren begrijpen, en leer je zelf java archive (JAR) bestanden te maken.

2. Python

Python is de snelst groeiende skill onder IT professionals wereldwijd, en staat bekend als de meest ‘natuurlijke’ programmeertaal die er is. Python is een stuk eenvoudiger te leren dan andere programmeertalen, waardoor je er vrij snel handig in kunt worden. Een cursus Python is de ideale optie voor beginnende IT’ers die willen leren programmeren. Voor je het weet gebruik je Python om data te analyseren en algoritmes te implementeren.

3. Tableau

Tableau helpt je orde te scheppen in onoverzichtelijke data, en duidelijke conclusies te trekken uit een wirwar van cijfers. Dankzij Tableau kun je jouw data op een aantrekkelijke manier visualiseren in de vorm van grafieken, diagrammen en dashboards. De tool is ideaal voor IT’ers die regelmatig presentaties geven aan anderen met minder kennis van data. Ook als je nog maar weinig ervaring hebt in data science is Tableau moeiteloos aan te leren, en kan het een mooie aanvulling zijn voor je cv.

4. XML

Het kan een flinke uitdaging zijn om grote hoeveelheden data op gestructureerde wijze vast te leggen en te ordenen. Gelukkig is er Extensible Markup Language (XML), een programmeertaal waarmee je HTML-bestanden kunt omtoveren tot gestructureerde data. Als je al basiskennis hebt van HTML is ook XML gemakkelijk aan te leren. Waar HTML voornamelijk focust op de presentatie van informatie, ligt bij XML de focus op de structuur van informatie. XML wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, onder andere voor RSS feeds van nieuwswebsites en sitemaps van zoekmachines.

5. Agile Scrum

Agile Scrum is een populaire term binnen de IT-wereld. Maar wat houdt het nou precies in? Wie volgens de Agile Scrum wijze te werk gaat, werkt in kleine projectgroepen en in een bepaalde volgorde. Zogenaamde Scrum Masters begeleiden deze projectgroepen en zorgen ervoor dat de teams efficiënt kunnen werken en zich aan de regels houden. Na afronding van een cursus in Agile Scrum ontvang je een Certified Scrum Master (CSM) certificaat, en weet je precies hoe je deze werkwijze kunt toepassen. Tijdens de cursus sta je stil bij de basisprincipes van Agile en Scrum, train je je communicatievaardigheden en leer je over stakeholder management, om zo de ontwikkeling van software nog efficiënter en effectiever te maken.