De beste zakelijke rekening openen

Er zijn ontzettend veel ondernemers te vinden in ons land. Een groot gedeelte van de ondernemers heeft een relatief kleine zaak die hij of zij zelf bestuurd. Nu is het alleen niet zo handig om alle betalingen binnen te krijgen op je normale rekening. Hierdoor kan je namelijk het overzicht verliezen van al het geld dat er rondgaat in de onderneming. Dit is de reden dat je er verstandig aan doet om een zakelijke rekening te openen. Zoals je wel aan de naam kunt zien is een zakelijke rekening bedoelt om de geldzaken te regelen voor jouw bedrijf. Een dergelijke rekening zal nagenoeg altijd eenvoudig te zien zijn bij jouw overzicht. Dit maakt het een stuk makkelijker om bedragen over te maken als dit nodig is. Aangezien er aardig wat komt kijken bij het openen van een zakelijke rekening hebben we voor jou in dit artikel het een en ander op een rijtje gezet. Zo weet je wat je te wachten staat.

Top 5 zakelijke rekeningen van dit moment

  1. Knab zakelijke rekening

Knab is op dit moment de beste keuze als het aankomt op een voordelige ZZP’ers. Knab biedt een zakelijk pakket aan voor € 5,- per maand. Dit zorgt ervoor dat de jaarlijkse kosten nog niet eens uitkomen op € 60,-. Door de schappelijke kosten is het mogelijk om op een zeer voordelige manier jouw geldzaken makkelijk te regelen. Op dit moment krijg je 50% korting voor een startend bedrijf. je krijgt ook nog eens 50 euro als je besluit om over te stappen. Een prima optie om te overwegen als je niet zoveel zin hebt in een te dure rekening.

  • N26  zakelijke rekening

De kans is klein dat je ooit van deze aanbieder hebt gehoord, maar dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit die zij te bieden hebben. De verstrekker N26 is een online bank die een zakelijke rekening aanbiedt voor alle mogelijke soorten ondernemers en ZZP’ers bij ons in het land. Deze bank biedt een gratis Business-pakket aan. Je bent normaal gesproken een bedrag van €2,90 per maand kwijt voor de kaart, maar om nieuwe klanten binnen te halen krijg je deze op dit moment helemaal gratis. Deze aanbieder geeft je ook nog eens 0,01% cashback op alle uitgaves die er worden gedaan met de rekening.

  • ING zakelijke rekening

Mocht je nu voor een betrouwbare naam willen kiezen die al voor een lange tijd meedraait dan raden wij je aan om te kiezen voor de ING. Deze bank heeft keer op keer bewezen dat zij in staat zijn om een uitstekende service te  bieden. Deze bank heeft op dit moment een gratis starterspakket wat je kunt gebruiken. Echter is de looptijd wel verkort naar een half jaar. Mocht je er een willen openen dan kan je in de filialen zelf een afspraak maken om deze te openen.

  • Rabobank zakelijke rekening

Uiteraard kun je ook bij de Rabobank terecht voor het openen van een zakelijke rekening. Dit is een bank die net als de ING ontzettend veel verschillende vestigingen heeft in ons land. Het is niet de goedkoopste aanbieder die je momenteel kunt vinden. Echter staan ze wel bovenaan als het aankomt op service en kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat zij nog altijd super populair zijn onder zowel particuliere en bedrijven. Bij deze zakelijke rekening krijg je voor een paar maanden lang een gratis boekhoud software.

  • Triodos Bank zakelijke rekening

Mocht duurzaamheid erg belangrijk zijn voor jou dan kan je terecht bij deze bijzondere bank. Doordat zij de focus hebben gelegd op duurzaamheid zijn ze echt anders dan de andere banken die je kunt benaderen voor een zakelijke rekening. De tarieven vallen erg mee, dit maakt het echt een goede keuze om te overwegen. Door de duurzaamheid ben je in staat om met jouw zakelijke rekening een positieve verandering op de wereld te maken en om te investeren in de juiste bedrijven. Meer info over deze rekening kun je vinden op de site zelf.

Keuzegids: waar op letten bij het openen van een zakelijke rekening

Mensen die ervoor kiezen om een zakelijke rekening te openen doen er verstandig aan om eerst het een en ander op een rijtje te zetten. Door dit te doen weet je namelijk zeker dat je uiteindelijk uit zal komen bij de zakelijke rekening die precies aansluit bij wat je precies zoekt. Hieronder staan wat belangrijke dingen op een rijtje:

  • Mogelijkheid tot contant geld storen

Als je een bedrijf hebt waar je te maken krijgt met een hoop contant geld is het natuurlijk wel zo handig als je dit eenvoudig kunt storten. Veel banken hanteren kosten voor het opnemen en storten van contant geld, echter zit er wel een groot verschil tussen de diverse soorten aanbieders. Kijk altijd goed hoe snel de stortingen zullen worden uitgevoerd en hoeveel geld je kwijt bent bij het storten van een bepaald bedrag. Dit kun je eigenlijk altijd terugvinden op de site van de betreffende aanbieder.

  • Kan je een betaalautomaat koppelen

Niet iedere zakelijke rekening kan gekoppeld worden aan een betaalautomaat. Als je en betaalautomaat gebruikt binnen het bedrijf is het wel zo fijn als je de bedragen die binnenkomen gelijk op je rekening ziet verschijnen. Let er dus even goed op dat de zakelijke rekening wel gekoppeld kan worden aan een dergelijk apparaat. Vaak zal dit wel kunnen, maar even controleren kan geen kwaad.

  • Bijkomende kosten

In tegenstelling tot wat mensen nog wel eens denken is een zakelijke rekening niet gratis om te openen. Bij een normale rekening betaal je vrijwel niets, dit ligt echter anders bij een zakelijke rekening. Hier zal je namelijk wel voor diverse soorten kosten komen te staan. Om ervoor te zorgen dat je meer inzicht krijgt in de totale kosten is het altijd handig om dit even te checken. Er willen nog wel eens verborgen kosten aan een zakelijke rekening gekoppeld zijn, denk bijvoorbeeld aan kosten per transactie. Deze kunnen zomaar aardig oplopen.