Het klinkt voor de leek misschien als een heel moeilijk woord, maar arcadespellen zijn van oorsprong speelautomaten. Je weet wel, van die machines die je nogal eens in cafés, snackbars en speelhallen tegenkomt. Daarbij kun je denken aan de ouderwetse flipperkasten, jukeboxen en later ook computerspellen, zoals Pac-Man. Benieuwd wat de leukste online arcade spellen zijn van dit moment? We zetten ze voor je op een rij!

Oceanhorn 2

Een leuk actie-avonturenspel dat je op je telefoon kunt spelen, is Oceanhorn 2. Hierin speel je een jonge ridder die verantwoordelijk is voor de toekomst van de wereld. Door middel van missies, waarbij je op verschillende locaties vijanden moet uitschakelen, puzzels moet oplossen of raadsels moet beantwoorden, kun je die toekomst veiligstellen. Dit arcadespel is prachtig vormgegeven en heeft een toffe verhaallijn. Daardoor is het een genot om te spelen en wordt het een uitdaging om je telefoon na één volbrachte missie weg te leggen.

Sonic Reader

Je eigen raceteam, vijftien racetracks, verdeeld over vijf zones. Dat is Sonic ‘the hedgehog’ Reader in een notendop. Een toffe multiplayergame, waarbij je een racende egel speelt met wie je het kunt opnemen tegen teams van over de hele wereld. Het doet een beetje denken aan Mario Kart dankzij de turbomogelijkheden en het kleurrijke decor van het spel. Maar is misschien nóg wel leuker. En gemakkelijk te spelen op je telefoon, dankzij de splinternieuwe speelomgeving van Apple Arcade.

Slingo

Een andere nieuwkomer in de lijst van leukste online arcadespellen is Slingo. De naam is een combinatie van slots en bingo. En datzelfde geldt eigenlijk voor de inhoud van het spel. Slingo is namelijk een videoslot waarbij je jouw bingokaart vol moet zien te krijgen. Je plaatst een inzet van minimaal 50 eurocent tot maximaal 100 euro en krijgt daarna een aantal beurten of spins. Dat levert steeds vijf nummers op. Hoe meer rijen je van je bingokaart kunt afstrepen, hoe meer geld je wint.

What the golf

Nog zo’n fantastisch arcadespel is ‘What the golf’. Hierin komen verschillende oude golfspellen samen, maar het gaat er niet alleen om dat je het balletje in het gaatje kunt spelen. In tegendeel: wat dit spel zo leuk maakt zijn alle onverwachte features die om de hoek komen kijken. Echt geweldig. Als je niet komt voor een standaard behendigheidsspel in ieder geval. Laat je verrassen en bereid je voor op de nodige prikkels. Dan komt het met het speelplezier helemaal goed.

Dread Nautical

Dread Nautical is hét spel waar je terecht kunt voor een flinke dosis zombies. Als speler bevind je je aan boord van een mega cruiseschip dat wordt overgenomen door ‘bovennatuurlijke krachten’. Ze moorden iedereen uit, maar jij weet te ontkomen. Als laatste overlevende op het schip is het de uitdaging om te survivallen. Om andere overlevenden te zoeken en zoveel mogelijk mensen weer in veiligheid te stellen door het schip naar zijn thuishaven te varen. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Een spannend actiespel dat je online kunt spelen.