Wij durven te beweren dat iedereen wel een USB stick in huis heeft. Dit is niet zo raar natuurlijk, een USB stick is namelijk super handig om te hebben. Het is een must als je bestanden van de ene computer op de andere computer wilt zetten, zonder dat je gebruik wilt of kunt maken van de Cloud. De USB sticks zijn een eenvoudige manier om bestanden van een computer te pakken en op te slaan op de stick zelf. Je kunt een USB-stick op elke computer met een USB-poort gebruiken. In feite is een USB stick niets meer dan een kleine opslag voor jouw bestanden. Het is een mini opslag die gelezen kan worden door je opslag. Door deze opslag kan je alle bestanden meenemen die je maar nodig hebt, je kunt hem namelijk gewoon in je zak steken. Om hem te gebruiken hoef je hem alleen maar in de computer te steken.

De beste USB sticks van 2021

  • Patriot Supersonic Rage 2 USB-stick

Als jouw USB-stick een hoge snelheid nodig heeft, dan is een van de beste USB-sticks om te overwegen. De Patriot Supersonic Rage 2 is iets voor jou als je wat meer te besteden hebt. Echter is hij het de prijs meer dan waard. Als je snel grote bestanden moet verplaatsen, dan is dit prodcut zeker de prijs en de moeite waard. De stick wordt geleverd met 128 GB aan opslagruimte, wat een fenomenale hoeveelheid is om mee te nemen in je zak. Zorg er wel voor dat je hem niet kwijtraakt, hij is namelijk vrij compact in de omvang.

  • Kingston Technology DataTraveler 100 Generation 3 USB flash drive

Bij de aankoop van een USB-stick zijn de kosten van de verzending en de verpakking soms hoger dan die van de USB-stick zelf. Toch is de Kingston Technology DataTraveler 100 Generation 3 een keuze die je zou moeten overwegen. Deze USB stick is namelijk ongelooflijk compact en echt handig voor in huis. Deze flash drive is de meest betaalbare 64GB USB 3.0 drive op de markt, met lees/schrijfsnelheden van respectievelijk 150Mbps en 70Mbps is het een prima apparaat. Hiermee kan je al jouw bestanden makkelijk en snel overzetten naar een andere computer.

  • SanDisk Extreme CZ80

De voordelige SanDisk Extreme CZ80 behoort tot de beste USB-sticks van dit moment. Dit komt door het feit dat hij veel opslagruimte en hoge bestandsoverdrachtssnelheden heeft.  Dit is een super snelle stick die je kunt gebruiken voor jouw bestanden.  Bovendien betekent het uitschuifbare ontwerp van deze stick dat je de USB-interface terug kunt stoppen als u hem niet gebruikt. Hierdoor wordt hij beschermd en zal je niet meer het risico lopen dat hij beschadig raakt. Laat je echt niet misleiden door de lage prijs, het is namelijk een van de beste USB sticks die je maar kunt vinden!

  • PNY Turbo 256GB USB

PNY is een andere fabrikant die een bekende speler op de USB-markt is geworden. De PNY Turbo 256GB USB-stick is een van de beste USB-sticks op dit moment, met een bijzonder ontwerp voor bescherming en lees/schrijfsnelheden van respectievelijk 80Mbps en 20Mbps. Dit zijn niet de hoogste snelheden die er zijn, dus als je iets meer nodig hebt dan is dit niet de keuze voor jou. Echter is het wel een prima optie als je op zoek bent naar een voordelige USB stick die het prima doet.

  • Verbatim Pinstripe USB flash drive

Dit is de goedkoopste USB 3.0 schijf op de markt per GB. Het wordt geleverd met een garantie van twee jaar en een capless/retractable cap ontwerp. Het is belangrijk om te vermelden waard dat Verbatim – een zeer bekende Japanse fabrikant – de stick ook verkoopt op zijn website. Hier kan je vaak nog betere aanbiedingen vinden. Alsof hij nog niet goedkoop genoeg was. Je kunt natuurlijk niet dezelfde kwaliteit verwachten als van de opties van hierboven, maar voor de prijs kun je hem echt niet laten liggen.

  • LaCie Rugged Mini USB 3.0 1TB

Deze USB stick ziet er niet alleen erg leuk uit, maar werkt ook goed. Door zijn dikke en robuuste rand is hij schok- en valbestendig. De LaCie Rugged Mini USB 3.0 1 TB is dan ook een handzame externe harde schijf die bestand is tegen de elementen. Ook tegen regen, wind, en er kan zelfs een auto overheen rijden. Dit maakt de schijf geschikt voor fotografen, videoproducenten en andere mensen die gewoon wat extra zekerheid willen bij het beschermen van hun data. Dankzij de snelle usb 3.0 heb je in enkele seconden grote fotocollecties of videoprojecten overgezet van je laptop naar je externe opslag.

Koopgids: waar op letten als je USB stick koopt

Als je nog geen USB stick hebt is het tijd om deze te kopen. Om uit te komen bij de USB stick die aansluit bij wat je zoekt is het handig om de volgende zaken mee te nemen bij je keuze. Door hierop te letten kun je een veel betere keuze maken voor de aanschaf:

  • Hoeveel opslag?

Het is verbazingwekkend hoeveel je op een kleine USB stick kunt zetten. Vandaag de dag heb je een groot scala aan opslagmogelijkheden. De meeste USB sticks hebben de volgende standaard capaciteitsopties: 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB en 32GB. Om je een idee te geven van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt: op een standaard USB-stick van 2 GB kunnen ongeveer 40.000 pagina’s van een tekstdocument, 1.900 foto’s met een normale resolutie, 1.000 minuten MP3-muziek of een bestand met 3,5 uur aan hoge-resolutievideo’s worden opgeslagen. Je zal dus na moeten denken over wat je met de USB stick wilt doen.

  • De stijl van de USB stick

Tegenwoordig zijn USB sticks verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Klassieke USB’s zijn meestal minder dan twee centimeter lang en hebben een verwijderbare dop.  Er zijn USB sticks die geen dopjes hebben zoals de draaibare types en de mini metalen types. Er zijn ook USB’s in de vorm van verschillende objecten, zoals de USB’s in de vorm van een portemonnee of als een sleutel.  De multifunctionele USB sticks kunnen van pas komen omdat ze gecombineerd worden met alledaagse voorwerpen zoals flesopeners en balpennen.

  • De overdrachtssnelheid

Welke overdrachtssnelheid heeft je voorkeur? Er zijn twee soorten USB sticks die momenteel op de markt te vinden zijn. Er is de USB 2.0 flash drive en de USB 3.0 flash drive. De USB 2.0 flash drive draagt 60 megabit aan data per seconde over, terwijl de USB 3.0 flash drive een overdrachtssnelheid heeft van 640 megabit aan data per seconde. Dit betekent dat de USB 3.0 een overdrachtssnelheid heeft die tien keer zo snel is als de USB 2.0. Als snelheid niet zo belangrijk is voor je dan is het geen probleem om voor de USB 2.0 te kiezen.