Houd jij van thuiswerken of heb je pas sinds de Coronacrisis in 2020 ontdekt dat thuiswerken vele voordelen heeft? Wat je reden ook is, het is naast een rustige ruimte waar je kunt werken en een ergonomische bureaustoel met een stevig bureau, wel zo fijn om een fijne desktop computer voor het thuis werken te hebben! Maar waar moet je nou op letten en wat maakt een pc een fijne desktop computer voor thuis? Wij helpen je een handje en zetten de beste 5 desktop computers voor thuis werken voor je op een rijtje. Maar eerst leggen we kort uit wat de belangrijkste punten zijn waar je op moet letten bij de aanschaf van een desktop pc.

Voor- en nadelen desktop pc

De keuze voor desktop pc heeft voor- en nadelen. Om een goede keuze te kunnen maken, willen we je een handje helpen door je te wijzen op deze voordelen en nadelen.

Voordelen van een desktop

De voordelen zijn dat onderdelen vervangbaar zijn bij een desktop pc. Ook kun je zelf je muis, toetsenbord en monitor kiezen. Een desktop bestaat vaak uit onderdelen die krachtiger zijn dan bij andere computers, zoals laptops.

Nadelen van een desktop

Het grootste nadeel van een desktop is dat ze vaak groot en zwaar zijn. Als je de desktop echter voor het thuiswerken wilt gebruiken en hij altijd op dezelfde plek staat, dan hoeft dit uiteraard geen probleem te zijn. Ook zijn desktops relatief duur in de aanschaf.

Waar op letten bij een desktop pc?

Als je een nieuwe pc gaat uitzoeken, met name voor het thuiswerken dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Het is goed om jezelf dan enkele vragen te stellen, voordat je op internet gaat rondneuzen of een fysieke winkel bezoekt. Vraag je bijvoorbeeld het volgende af:

  • Wil je op een vaste plek werken en upgraden in de toekomst?
  • Vind je het handig om een alles-in-één oplossing te hebben of maakt dit niet uit?
  • Neem je de computer, ondanks het thuiswerken, toch vaak mee?
  • Wil je een opgeruimd ogend bureau?
  • Ga je de computer aansluiten op een tv?
  • Welke accessoires heb je nodig?

Zodra je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, en goed op de hoogte bent van wat je met de desktop pc wilt bereiken, kun je gaan kijken naar een model dat voor jou het meeste geschikt is en dat jou aanspreekt. Ook moet je natuurlijk gaan voor een model dat binnen jouw budget past.

Apple iMac 2020
De eerste goede desktop pc is de Apple iMac 2020. De nieuwste 27 inch iMac is een echte krachtpatser. Hij heeft namelijk een snelle, 8e generatie Intel Core i5 processor. Door het 8GB werkgeheugen voer je zware taken snel uit. Daarnaast beschikt deze Apple iMac over een Fusion Drive. Deze drive is echt handig, want hij weet precies welke applicaties je vaak gebruikt. Hierdoor wordt de opstarttijd van applicaties korter. Deze iMac geschikt is voor foto- en videobewerking. Het 5K Retina scherm zorgt voor haarscherp beeld.

HKC AT24A-32GB
Misschien niet zo’n bekend merk, maar dan nog is de HKC AT24A-32GB de moeite waard om eens naar te kijken. Je hebt bij de keuze voor deze desktop, geen grote kast meer op je thuiswerkspot staan. De computer is namelijk in het beeldscherm gebouwd. Deze desktop pc neemt dus ook niet zoveel ruimte in als je normaliter bij een desktop pc verwacht. Hoewel je op zoek bent naar een pc om op te werken, deze HKC is ook zeer geschikt om films op te kijken. Leuk als wilt ontspannen na het harde thuiswerken. Je moet wel weten dat deze pc geen cd-speler heeft. Je krijgt 2 jaar garantie op deze topper. De geluidsboxjes zijn tevens ingebouwd, dus je hoeft die niet apart te kopen.

HP Pavilion Wave
Een andere fijne desktop pc is de HP Pavilion Wave. De HP Pavilion Wave heeft een verfrissend uiterlijk. Het lijkt wel een draadloze luidspreker door de bolvormige behuizing. Ook opvallend aan deze desktop pc is dat hij erg stil blijft tijdens het gebruik. Spectaculair is dat een driver bovenop de kast omhoog schiet en 360 graden kan draaien bij het afspelen van audio-bestanden. Voor alle consumenten die op zoek zijn naar een stijlvolle PC waar de eigen randapparatuur en het eigen beeldscherm op aangesloten kan worden, is de HP Pavilion Wave een goede optie.

Acer Aspire S24
De volgende PC hoort ook zeker in de top 5 thuis: de Acer Aspire S24 heeft een ultradun 23,8-inch scherm en super dunne randen. Daarnaast heeft deze desktop PC een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. Erg fijn! Deze desktop PC heeft door zijn ultrastrakke design wel aan een aantal zaken ingeboet. Zo is de Intel Core i5-825OU misschien niet de krachtigste processor en is de UHD620 grafische kaart ook niet de hoogwaardigste kaart. Wel fijn is dan weer dat deze Acer Aspire S24 een draadloze Qi-oplader heeft om al jouw mobiele apparaten op te laden.

Dell OptiPlex 7760
De laatste in rij van aanraders is de DELL OptiPlex 7760. Deze pc zorgt geheid voor heel wat productieve uren. Deze all-in-one desktop PC biedt een betere performance dan zijn voorganger, de Dell Optiplex met een 24-inch beeldscherm. De Dell OptiPlex 7760 beschikt over een achtste generatie Intel Core i7-processor en een ruim 16 GB RAM-geheugen. Deze compacte desktop PC is een goede keuze voor iemand die weinig ruimte in huis heeft.