De laatste jaren zijn we ook in ons interieur steeds meer toe gaan trekken naar een natuurlijke sfeer. Hoe creëer je dat gemakkelijk bij jou in huis?

Natuurlijke vloeren

Een van de belangrijkste eye catchers in huis is vaak de vloer. Met een prachtige vloer in huis kan een kamer zo maar omgetoverd worden tot iets heel speciaals. Het geeft ruimte, het zet de toon voor een kamer en het kan een pronkstuk zijn. Dat is vaak het geval met bijvoorbeeld een mooie houten vloer. Zo’n mooie vloer heeft ook een goede afwerking nodig. Gebruik hier bijvoorbeeld trae lyx voor om er zeker wat te zijn dat je vloer lang meegaat. Hierin kan je zelf bepalen wat de kleur uiteindelijk moet worden. Ga je voor ruimte, dan is een lichte kleur handig. Wil je de ruimte juist knus laten doen lijken, dan kan je het best een donkere houtsoort kiezen.

Warme tinten

Bij een natuurlijke atmosfeer hoef je niet direct te gaan voor groen en hout. Het kan ook anders. Je kan al heel snel een nieuwe look aan je kamer meegeven door te kiezen voor warme tinten. Schilder een paar muren in een andere kleur en je zal zien dat de hele uitstraling rustiger en warmer zal aanvoelen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld denken aan aardetinten zoals zandkleur, rode klei of beige. Neem dit soort tinten ook over in de decoraties. Een paar kussens op de bank, een schilderij met dezelfde kleuren en verschillende beeldjes in een zachte teint. Zo maak je direct een mooi geheel van de kamer.

Speciale badkamer

Ook in badkamers spenderen we veel tijd en deze plek kan je dan ook maar beter goed inrichten. Wil je ook hier de natuurlijke sfeer terug laten komen? Dat kan in een handomdraai. In plaats van saaie badkamertegels kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor mooie houten vlonders. Hiermee creëer je direct een hele andere sfeer. Maak de vlonders af met trea lyx natural finish en het hout zal lang mooi blijven, zelfs met al dat water in de buurt. Vervang de tegels van de muur bijvoorbeeld voor een bamboestrip, maak de overige badkamermeubels ook van hout en zet een paar mooie planten neer. Welkom in jouw jungle.

Planten in huis

Niets geeft beter de natuurlijke sfeer in huis dan de natuur zelf. Planten in huis halen is eigenlijk altijd een goed idee. Ze zorgen voor zuurstof, verschonen de lucht in huis en ze maken je vrolijk. Een paar planten hier en daar neerzetten is dus ook goed voor je gezondheid. Daarnaast is groen een perfecte kleur om af te steken tegen de mooie warmte tinten in je huis. Houd je toch niet zo van planten en veel groen om je heen? Dat kan natuurlijk. Probeer dan eens om je huis gezellig in te richten met droogbloemen. Je kan geweldig zandkleurig riet in een mooie vaas zetten. De sprieten staan fantastisch naast de bank, het raam of in de keuken. Geen groen, toch natuur.